2010 m. vasario 23 d., antradienis

Kas mes esame?

Prieš kelias dienas susipažinau su nauja psichologijos mokykla, be galo praktiška ir net paprasta.
Sisteminė vektorinė psichologija. Sisteminis vektorinis mąstymas. Ką tai reiškia...gerai ir aš nežinau, bet man patiko. http://www.yburlan.ru/ Galit susipažinti. O aš bandysiu trumpai charakterizuoti kaip ją supratau.
O tam reikia nusileisti kokią 40000 metų atgal ir įsivaizduoti kaip gyvenome tuo laikotarpiu.
Gerai gyvenome...galima sakyti kaip rojuje. Gyvenome gentimis ir gamtoje, Dievas rūpinosi mumis.
Vienas žmogus išgyventi negalėjo nei tada nei dabar, o tik grupėje. O gyvenant grupėje reikėjo atlikti įvairius vaidmenis. Sakysim, kad reikėjo stiprių raumeningų vyrų, kurie gintų gentį ir būtų geri ir stiprūs medžiotojai, reikėjo vikrių ir lanksčių, kad būtų miklūs, greitos reakcijos nudobiant žvėrį. Reikėjo narių turinčių gerą klausą ir nemiegančių naktimis. Jie buvo geri naktiniai sargai, laiku perspėdami gentį apie pavojų. O kiti labai gerai matė: jie buvo geri žvalgai ir dieniniai sargai.
O kur jie visi šiandien? Mes nedaug kuo pakitom, visos savybės išliko. Stipruoliai dirba sunkius fizinius darbus arba kilnoja sunkumus ir medalius veža namo, o buvę naktiniai sargai ir sugebėję atskirti lapelio šnarėjimą nuo traškesio (liūto sėlinimo) šiandien groja simfoniniame orkestre...nu gal dainuoja, o kiti balete šoka.
Svarbiausia yra tai, kad žmogus norintis jaustis sėkmingas šiandien turi atrasti tą sritį kuriai yra gabus. Ir tik tuomet jis jaučiasi laimingas. Jis jaučiasi laimingas kai gali atiduoti savo gebėjimus visuomenei, genčiai, kaimui ar kitai bendruomenei. Altruizmas įprastas žmogui. Visuomenė tikriem altruistams visada atsidėkoja: gardesnį kąsnį duoda gentyje, daugiau pinigų šiuolaikinėje visuomenėje.
O kaip yra iš tikro. Sakysim vaikas yra tikrai turi gerą klausą ir mokosi muzikos mokykloje, bet kaimyno tėvai taip pat panoro, kad jų vaikas mokytųsi muzikos ir įkiša į muzikos mokyklą, o jam tai nei motais, jis nori kamuolį spardyti, bet priverstas pagal tėvų užgaidas čirpinti smuiku. Kas iš jo paliks gyvenime? Ir kenčia toks žmogus negalėdamas būti altruistu, o realiai neuždirbdamas pinigų.
Taigi, siūlau pasidomėti šia psichologijos rūšimi.
O kokias savybes turi turėti žmogus norintis dirbti MLM? Jis turi mokėti padėti kitiem ir to norėti. Tik tuomet jis bus sėkmingas MLM versle. Buvęs gamybos vadovas, karo vadas šiame versle netinka. Arba turi pasikeisti. Nes MLM tai ne pardavimas, kaip, kad daugelis mąsto, o sugebėjimas atpažinti šiam verslui tinkamus žmones ir juos teisingai pozicionuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą