2009 m. vasario 21 d., šeštadienis

Krizė. O kas toliau?

 

Ar tikrai krizė? Pasitikrinkim. www.ardarkrize.lt  Pasirodo dar krizė. Galima ramiai tęsti.

Kaip pasireiškia krizė? Va taip. http://www.parkinglot.lt/2009/01/21/neparduoti-automobiliai/#comment-92 Paliesiu tik vieną krizės aspektą-automobilius. Neatsitiktinai, nes tai XX amžiaus simbolis.

 Kad krizė atėjo, tai tikrai nieko nuostabaus. Keista būtų jei jos nebūtų, nes aš jau galvojau, kad nieko nenusimanau apie ekonomiką. O kadangi dabar krizė tai reiškia, kad ekonomikos dėsniai galioja. Čia aš samprotauju kaip tikras teoretikas. Ir kaip tikras teoretikas neliūdžiu dėl to, kad pats neturiu darbo, o džiaugiuosiu, kad mano teorijos pasitvirtina. J.

Taigi XX amžiaus stebuklu automobiliais planetą užvertėme: gamyklos neturi kur dėti, o mieste tai jau ne automobilis o paprasčiausias kamštis. J O šio stebuklo gamintojas: darbininkas ir inžinierius, išmesti į gatvę. Taip ir turėjo būti.

 Galima drąsiai teigti, kad XX amžius baigė savo erą. Truputį užtruko, beveik dešimt metų, bet baigė. Prasideda paslaptingas, nežinomas XXI amžius. Rimti futurologai dar Bitlų laikais samprotavo, kad 2000 metais žmonės mažiau dirbs, o daugiau laiko skirs dvasinei veiklai http://www.alfa.lt/straipsnis/10248614/?1960.uju.futurologai..XXI.a..zmonems.nereikes.dirbti.=2009-01-29_09-04 , o linksmi futurologai kalbėjo dar paprasčiau: „Ateity gamykloj dirbs tik du darbuotojai: žmogus ir šuo. Žmogus tam, kad pašertų šunį, o šuo tam, kad neprileistų žmogaus prie įrengimų“.

Tai kodėl taip neatsitiko? Kodėl mes dirbame iki nuprotėjimo: automobilius keičiame kas trys, penki metai. Pripratome važinėti jau ne su savais, o tik su skolintais automobiliais (lizingu pirktais). Ir vis bėgame, vis negana. Eikvojame tiek save, tiek planetą (ekologija). Kam tas reikalinga, kam naudinga?

 Tai kaip toliau gyventi, ką veikti, kaip užsidirbti pragyvenimui jei nieko gaminti beveik nereikia, o be darbo niekas mum nieko nemokės? Streikuoti? Prieš ką? Ką gali, kad ir mūsų valstybės vadovai? Nieko.

 Streikas tai didesnių vargšų kova prieš kitus vargšus. Pastarieji atsakingi už visus, o tai reiškia ir už pensininkus, ir mokytojus ir kt. Trupinių dalybos.

 Kaip mūsų didieji ekonomistai galvoja atgaivinti ekonomiką? Sureguliuot finansus ir toliau tęsti gamybą vardan gamybos. Šis kelias pasmerktas.

 Kad XX amžius aprūpino mus daiktais neginčiajama. Bet ką jis padarė su žmogumi? Sugadino.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą